Даниел Митов: Има върховенство на закона в България

Даниел Митов: Има върховенство на закона в България

Който казва, че няма върховенство на закона в България, не е прав. Има върховенство на закона, може би трябва някои елементи да се доработят, но това не променя положението. Това каза пред bTV Даниел Митов.

„Имаме пробита граница, за съжаление правителството на Кирил Петков изпусна този проблем, а след това обвиняват за влизането на мигранти оградното съоржение по границата“, каза още Митов.

По темата за лабораторията на Капитан Андреево, депутатът от ГЕРБ заяви че случилото се там няма нищо общо със Шенген.

„Да се използва Капитан Андреево и хартиената бюлетина като повод да не ни пуснат в Шенген е несериозно“, каза още той.

Посещението на руския духовник не е църковно, а политическо и ние в декларация осъдихме действията на руската държава, която се намесва в православни църкви и помолихме Българската православна църква да влезе в канонични връзки с Украинската православна църква, допълни Митов.

„Президентът не се съобразява с волята на Народното събрание и с реалностите на днешния ден“, посочи още депутатът. Според него, системните партии в България са се отзовали на поканата за разговор на кандидат-премиера. „През последната седмица 90% от гласуванията на „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ се припокриват“, посочи той.

„Борисов е най-добър вариант за премиер, но ние направихме компромис от наша страна в името на това да има работещ кабинет. Време е и нашите опоненти да направят същото.Ако другите политически сили смятат, че трябва да има кабинет и служебното правителство да си отиде, трябва да подкрепят кандидат-премиера“, обобщи Митов,

Той отрече в партията да са обсъждали тайно гласуване за правителството в парламента.