Дамбраускас: Титлата не се печели само в директните двубои

Старши треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дабраускас говори пред представителите на медиите преди днешната среща от Първа Лига с „Локомотив“ в Пловдив от 15:00 часа. Той разкри, че трайно контузените вече се чувстват много по-добре, и че сблъсъците със „смърфовете“ и ЦСКА няма да определят новия първенец на България.

„Ситуацията в отбора е доста добра. Дългосрочно контузените като Ману и Вандерсон са доста по-добре. След тренировката ще видим как ще се чувстват всички, за да изчиствим състава за Пловдив. Няма нови контузени. След всеки един мач е нормално да има малки проблеми. Футболът е мъжки спорт. Нормално е да има някой ударен“, започна той.

Относно това дали следващите мачове с „Локомотив“ и ЦСКА ще са решаващи за борбата за титлата:

„Не бих казал, че следващите 10 дни са най-важните, защото имаме още 14 мача. Шампионатите не се печелят само в директните двубои с преките конкуренти, а срещу всички останали. Хубавото е, че подобряваме атмосферата и взаимовръзката между играчите. Много скоро ще играем по начина, по който всички искаме“, уверен е Дамбраускас.

За самия състав на Александър Тунчев: „Знаем че са доста организиран отбор. Опитват се от самото начало да се подсигурят с ранен гол. Това показва колко труден ще е този мач. Ние харесваме такива предизвикателства. Постоянно работим да се подобрим. Имаме нужда да се подготвим за техните силни страни като статичните положения и контраатаките. Знаем, че шансовете да вкараме няма да бъдат толкова много. Вярвам в моите футболисти. Имаме хората, които могат да вкарат головете“, заяви наставникът.

„Уча се всеки ден. Не само от мачоввете, които гледам, а и от играчите и тренировките. Уча се от начина, по който те отговарят физически и ментално. Гледах повечето срещи и всички играят доста физически. Организирани са, а организираната защита е много използвана в България. Трябва да вземем под внимание и терените, и времето, имайки предвид утрешния двубой. Те са отбор с план, със стил и селекция. Треньорът показва, че знае какво иска. Ние играем по доста по-различен начин. Опитваме се да държим топката, да водим играта. Другите са организирани в отбрана. Нашата задача е да неутрализираме техните силни страни, защото ако подценим някого, ще бъдем наказани“, допълни още литовецът.

„Не съм тук за спекулации. Мениджмънтът на ЦСКА ще се справи по най-добрия начин. Тук съм да работя за „Лудогорец“ и да направя най-доброто за тима да расте“, завърши изказването си треньорът.

Previous post Три медала за България от първия ден на турнира в Москва
Next post Англия плаща до $4200 на хората с вехти коли