Гъста мъгла отложи дебюта на Мик Шумахер във Формула 1

Гъста мъгла в района на „Нюрбургринг“ в Германия отложи дебюта на Мик Шумахер във Формула 1. Синът на легендата Михаел Шумахер трябваше да заеме мястото на Антонио Джовинаци в „Алфа Ромео“ за първата свободна тренировка и представянето му бе очаквано с огромен интерес.

Той обаче ще трябва да почака, тъй като за следващите бе планирано завръщането на титулярния пилот. Още един младок не успя да дебютира – британецът Калъм Илът, втори в класирането на Формула 2 след Мик, трябваше да пилотира болида на „Хаас“ вместо Ромен Грожан.

Цялата сутрешна сесия преди Гран при на Айфел бе отменена, тъй като в началото на деня се изсипа проливен дъжд придружен с гъста мъгла. Условията не позволяваха медицинският хеликоптер да излети и това автоматично означаваше, че пилотите не могат да излязат на пистата. Сесията на два пъти беше отлагана с половин час и в крайна сметка бе отменена, въпреки че самата писта бе в поносимо състояние.

Влошената метеорологична обстановка определено е лоша новина за организаторите, тъй като прогнозите сочат, че облачността няма да се вдигне скоро.

Шефът на „Макларън“ Андреас Зайдъл също сподели, че очаква труден уикенд при завръщането на „Нюрбургринг“ в календара на Формула 1, заради очакваните силни и непостоянни ветрове.

Максималните температури, които се очакват по време на неделната надпревара пък са само 8 градуса.

Уикендът се очертава като един от най-студените в историята на спорта, като до момента рекордът за най-ниска температура по време на състезание се държи от Гран при на Канада през 1978 г., когато температурата в Монреал е била едва 5 градуса.

Междувременно световният шампион Люис Хамилтън се обяви против строежа на новата писта в Рио де Жанейро. Той не е доволен, че по план съоръжението трябва да бъде построено в гората „Камбоата“ и съответно за осъществяване на плана ще бъдат изсечени много дървета.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share