Гурбетчия се разгневи на домашно парти, счупи аудио уредбата

Криминално проявен гурбетчия се завърнал в дома си и само след няколко часа полицаи му щракнали белезници.

Около 18 часа на 13 ноември мъжът от първомайското село Градина се прибира след дълго и уморително пътуване. Бил във Великобритания при свои близки, за да търси работа, но не е намерил и още от предната вечер вече се озовал по летища и пътища, за да се върне вкъщи.

Плътно долепена до неговата къща била тази на брат му. Там започнал купон още от сутринта на същия ден. На циментова площадка отстрани на двора брат му и чичо му седнали да пият бира. Надули уредбата до краен предел и вдигали наздравици.

След като гурбетчията се върнал, високата музика не му се понравила. Искал да поспи, но уредбата не му позволила. Забелязал, че музиката си свири навън, а роднините му влезли вътре да си допиват.

Помолил да се намали звука, обяснил, че е изморен и че детето му е болно и също трябва да почива. Отвърнали му, че имат право да слушта музика до 22.30 часа според закона и отказали да изпълнят молбата.

Следва скандал. „Ще намалиш ли музиката?“, питя вече разгневеният гурбетчия. „Няма да я намаля!“, отговаря брат му. Тогава прелива чашата на търпението и измореният мъж излиза навън, хваща аудиосистемата и я удря в земята. Уредбата се счупила на парчета и замлъкнала.

Купонджията веднага звъни на тел. 112 и след минути идват полицаи. Те иззели парчетата от музикалната уредба и арестували гурбетчията.

Той бил изправен пред съда, като магистратите от Районния съд в Първомай го осъдили на пробация.

Previous post Да живее чалгата! Държавата наля 300 бона в „Пайнер“ – трябвали им за „иновации“
Next post ГоУемец! 5 кила бебе проплака във Варна навръх Андреевден