Гурбетчия опита да подкупи пловдивски полицаи: Никой няма да разбере!

21-годишен пловдивчанин, живеещ в Нидерландия, сгафи на пътя и се опита да подкупи полицейски служители.

На 4 август тази година униформени извършвали проверки на шофьори за употреба на алкохол и за неплатени глоби за нарушения по бул. „Пещерско шосе“. Около 13 часа те спрели лек автомобил „Ауди“, управляван от гурбетчията Х.С. Той живеел в Нидерландия, но периодично се прибирал в България.

Полицаите му проверили документите и установили, че колата е със затъмнено предно обзорно стъкло, за което бил съставен фиш. Проверката показала също, че липсвало техническо оборудване – аптечка, триъгълник и пожарогасител. Установено било и че, пловдивчанинът има предишно провинение и глоба от 60 лв., която не заплатил в срок.

Поради тази причина служителите на МВР му съставили акт и обяснили, че ще му бъде отнета шофьорската книжка до заплащане на паричната санкция от 60 лева. Шофьорът им предложил да даде повече от парите за глобата на място, за да не му пишат акт и да не му отнемат шофьорската книжка, защото щял да пътува спешно до Турция.

Полицаите вежливо му обяснили, че няма такава възможност и че това е престъпление. „Никой няма да разбере“, казал гурбетчията на зор. Отказал да подпише акта за нарушение, след което извадил от джоба си две банкноти от по 50 лева и ги пъхнал в папката с документа.

Ченгетата не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Шофьорът бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер от 1 000 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на България без разрешение на наблюдаващия прокурор.

Вече е внесен в съда и обвинителният акт спрямо него.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share