Грозно! Плашат с бесило пловдивски гей активисти

Грозна атака, придружена със заплахи за бесило, са преживели двама от пловдивските активисти от прайда онзи ден. За това алармира в социалните мрежи Мануела Попова.

Представете си, отивате си вкъщи и виждате това на сградата, в която живеете. Причината? Ивелина е ЛГБТИ+ активист, който онзи ден подкрепи, присъства и говори по време на прайд шествие в Пловдив. Шествие, което се наложи, след като младежи бяха физически нападнати в парк, просто защото съществуват, като ЛГБТИ+.

Това ли имате предвид с „Нямам нищо против хомосексуалните, но да не ми парадират“? Това ли имате предвид с „Работят си, живеят си, какво повече искат?“.

ИСКАМЕ УВАЖЕНИЕ. ИСКАМЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ. ИСКАМЕ ДА СЕ ПРИБИРАМЕ БЕЗ СТРАХ. ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ БЕЗ СТРАХ. ИСКАМЕ ДА ОБИЧАМЕ. ДА СЕ СМЕЕМ. ДА БЪДЕМ.

Засрамете се, че това е държавата, в която живеем. В която младежите не могат да стоят в парка, в която гражданите не могат да се приберат у дома. В която влюбените не могат да се хванат за ръка. Защото „парадираме“? Защото това не са български ценности? Какво са българските ценности? Това на снимката ли?

Писна ми, хора. Нямам достатъчно пари, за всичката терапия, която ми е нужна заради тези неща“, написа дамата, цитирана от „Марица“.