Гриша Ганчев се зарекъл да се оттегли завинаги от футбола

Гриша Ганчев се е зарекъл да се оттегли завинаги от футбола, съобщават колегите от „24 часа“. Бизнесменът повече не искал да поема издръжката на отбори. Както е известно, преди три дни на стадион „Българска армия“ гръмна бомба, след като Ганчев обяви, че той и Юлиян Инджов спират дейността си в ЦСКА-София. Вестникът допълва, че заради труса двама от футболистите на „червените“ – Брадли Мазику и Тиаго Родригес, изразили желание да напуснат клуба.

От „червената“ фенска фракция Offenders обявиха, че преустановяват организирата си дейност в сектор „Г“. Запалняковците излязоха с изявление на страницата на фракцията във „Фейсбук“. Както е известно, след тяхна позиция, дошла след продажбата на Али Соу, босът на ЦСКА-София Гриша Ганчев обяви, че се оттегля от клуба. Ето съобщението на феновете:

„Verba docent, exempla trahunt! (б. р. – „думите учат, а примерите увличат“ от латински)

От създаването си като група и докато сме на този свят, единственото верую в нашия живот е и ще продължава да бъде ЦСКА София. Поради тази причина и масовите внушения по наш адрес в общественото пространство – а именно, че сме против любимия си клуб и неговото ръководство, отказваме да бъдем въвличани в тези несъществуващи сценарии. Стоим зад казаното до момента, зад всяка една наша дума и въпрос и не смятаме, че има за какво да се извиняваме или оправдаваме.

Обърнахме внимание и на тоновете отпадъчна енергия и клетви, които всякакви капацитети – обикновени едноклетъчни, редови тролове, безгръбначни анал(л)изатори, журналисти на абонамент, изпълзялата от нафталина психичноболна натура Г.А., както и всички останали знайни и незнайни покемони и герои от приказките изхвърлиха към нас. Благодарим ви, господа, но държим доста на хигиената си и не смятаме да мърсим повече личното си пространство с нечистоплътните ви словоблудства. За легендите на ЦСКА – само и единствено уважение!

Наясно сме, че живем във времена, когато достойнството, характерът и собственото мнение са нещата, които се ценят най-малко в обществото от безгръбначни. За това и не приемаме да бъдем поучавани от хора, в чийто живот винаги някой друг е виновен за техните собствени провали, а самите те никога нямат топките да бъдат истински щастливи и да вземат това, което искат от него. И категорично отказваме да бъдем учени на морал от фотосинтезираща и сервилна аморфна маса.

На обратния полюс на всичко написано до момента искаме да благодарим на всички наши братя, приятели и обикновени хора, които вникнаха в нашите думи, проумяха ги такива, каквито са и ни подкрепиха. Заради вас единствено ще ни е неприятно, когато обявим и последния извод от всичко, казано до сега.

Считано от днес, нашата група преустановява своята организационна дейност за „Сектор Г“ – направа на хореографии, организиране на трибуната, разпяване и т.н. Нямаме намерение обаче да ходим където и да е другаде, а Армията си остава нашият дом. Запазваме правото си да продължим да правим живота на нашите изконни врагове от Подуене труден, бранейки собствената си чест както намерим за добре! А на останалите пожелаваме много красиви и успешни спектакли по трибуните!

Semper Fidelis! (б. р. – „винаги верни“ от латински)“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share