Григорова: Управляващите искат работниците и пенсионерите да платят цената за кризата

Григорова: Управляващите искат работниците и пенсионерите да платят цената за кризата

Още в началото на годината беше ясно, че някой трябва да плати цената за кризата, която се задава. Според управляващите това ще бъде обикновеният български гражданин – работникът и българският пенсионер. Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ по повод предвижданото от служебното правителство замразяване на минималната работна заплата и ръста на пенсиите.

Ние подготвяме протестно автошествие на 11 ноември, с което ще блокираме столицата. Призоваваме българските граждани, които смятат, че има повод за протест, да се присъединят, Протестът ни е срещу всички, които са в управлението или са кандидати за управлението, заяви Григорова.

Служебното правителство трябваше да внесе бюджет с увеличени социални плащания, независимо какъв ще е дефицитът, подчерта тя.

18% е средната инфлация за всички, но има и хора, които използват целия си месечен доход за храна, защото цените на храните скочиха много повече. Служебното правителство трябваше да направи всичко възможно за бюджета, за да не продължават българските граждани да обедняват, посочи синдикалистката.

Според нея изплащането на компенсациите от държавата „на калпак“ трябва да продължи, но трябва да се увеличи данък „печалба“. Опасявам се обаче, че в Народното събрание тази тема е табу. Няма как да имаме средства, ако продължава да е тема табу по-високото облагане на по-високите доходи, каза още Ваня Григорова.