Градушка и порой превърнаха Добрич в река тази нощ

Ледена градушка и силен порой помляха Добрич и го превърнаха в река. Малко след 04.30 ч. тази сутрин в небето затрещяха мощни гръмотевици, а точно в 05 ч., в продължение на 10 минути, се изсипа интензивна градушка. Беше страшно, защото бурята мяташе ледените късчета и те удряха по прозорци и первази, а по ниските етажи чувахме как падат като камъни върху покривите на колите, обясняват стреснатите добричлии.

В отделните части на областта големината на белите топчета е различна – от грахово зърно до орех. Въпреки че след градушката се изсипа силен порой, часове след като времето се кротна, на места в града все още се забелязваха белите топчета.

Според Областния съвет за сигурност, падналото количество дъжд над област Добрич е 38 л на кв. м. Централните булеварди на Добрич се превърнаха в реки – по метър, метър и половина вода. Най-страшно бе по бул. „Русия“ в района на Кауфланд и Автогарата, въпреки че само преди месец тук приключиха дейностите по водния цикъл. Част от автомобилите попаднаха в „реката“ на булеварда и останаха там. Друг централен булевард – „3 март“ също се превърна в река, макар и с по-ниско ниво на водата.

От Пожарната съобщиха, че малко след 07 ч. са получени над 30 сигнала за наводнени мазета, къщи и помещения. Очаква се с напредване на деня сигналите да станат повече. Към момента няма данни за населени места без електрически ток.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share