Гочето: Треньорската промяна в ЦСКА се подготвяше от доста време

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев също взе отношение по последните събития в клуба. „Във футбола ни се случват такива неща и не мога да кажа, че са неочаквани. Когато има напрежение, винаги изгарят бушоните, а това са треньорите. Аз следях внимателно процеса в ЦСКА след загубата от „Клуж“ в Лига Европа. Постоянно се припомняше колко трудно върви отборът в първенството и като че ли промяната се подготвяше. Ръководството винаги прави това с надеждата да е за по-добро, но няма никакви гаранции“, коментира Гочето пред „Мач Телеграф“.

„Треньорските смени се правят много лесно в България и доста по-трудно в другите страни. Там треньорите са защитени от договори и често клубовете не искат да плащат големи неустойки. Освен това решенията не се взимат толкова емоционално, когато си убеден, че това е правилният човек за треньор на отбора ти“, смята Василев.

„Може би е по-добре да не се взима прибързано решение в ЦСКА и отборът да бъде воден от триумвират, както казват, срещу „Рома“.

Очаквам новият треньор на бъде от познатия кръг от хора, които са работили в клуба или са познати с методите си. Не знам какво доверие ще получат тези хора. Другият вариант е чужденец. Но там нещата опират и до финансови средства, както и до това колко бързо той ще свикне с обстановката“, завърши Георги Василев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share