Готвят подписка за референдум срещу еврото

Готвят подписка за референдум срещу еврото

„Българският народ е изправен пред исторически избор. След дългите години, в които страната ни изгуби своя политически, военен и дори продоволствен суверенитет сега искат да посегнат на последния символ на нашата независимост. На националната ни валута. Сега ние трябва да избираме дали безропотно да се сбогуваме с българския лев и да предадем народната банка на шепа назначени бюрократи, или твърдо и безкомпромисно да се борим. Дали отново да приемем решенията на една натрапена върхушка, която отдавна е заменила родината си с топли местенца в брюкселската администрация или да се изправим срещу безумието и да отстояваме всичко което са градили нашите предци“.

Това се казва в позиция на инициаторите на подписка за провеждане на референдум срещу еврото. Сред тях са доц. Григор Сарийски – икономист, проф. Михаил Мирчев – социолог, Тодор Беленски – журналист, Стоян Панчев – икономист, Симеон Миланов – журналист, Илия Тенев – програмист, Росен Миленов – граждански активист

Ето и останалата част от изложението им:

„Върхушката винаги е искала само едно. Повече власт. Власт над нас и над съдбите на нашите деца. Тя печели своите облаги за наша сметка, залагайки бъдещето на следващите поколения и сега иска да печели още повече, превръщайки страната ни в поредната тухла от европейската дългова пирамида. Ние няма да приемем това! Няма да плащаме за разточителната фискална политика на ЕС с нашите левове. Всичко което спестихме през последните три десетилетия и за което страната ни плати твърде висока цена. Ние можем и ще покажем на онзи назначен елит че вече не може да решава от името на българския народ. Че макар да смята българите за полуграмотни, те могат да поемат съдбата в ръцете си. Че нашият народ стои по-високо от дребните интереси на онези, които искат да го продадат.

Нека сега да накараме нашите избраници да се вслушат в гласа на всички българи, защото цялата власт произтича от народа. Не от бюрокрацията в Брюксел.

Да упражним нашето конституционно право и да проведем референдум за запазването на българския лев. Това ще бъде първият успешен референдум в новата история на България, а след него ще има и други! Само така можем да разкъсаме тежките зависимости и да извадим страната си от мизерията в която се озова след десетилетията на прехода. Само така можем да защитим страната си и нашето бъдеще.

Запазването на българския лев е национална кауза. Ето защо каним всички формации, включително партии, граждански организации и общности от социалните мрежи да участват със свои представители в Инициативния комитет“.

Запазването на българския лев е национална кауза. Ето защо каним всички формации, включително партии, граждански организации и общности от социалните мрежи да участват със свои представители в Инициативния комитет.

За целта организираме среща на 05.11.2022 г. (събота) от 13,00 часа в гр. София, Националния студентски дом, площад „Народно събрание“10, залата на партера.

One thought on “Готвят подписка за референдум срещу еврото

Comments are closed.