Гонят от касите в магазина клиентите без маски

Касиерките в хипермаркетите масово отказват да обслужват клиенти без маски. Служителките са оторизирани от ръководствата на магазините, че имат право да върнат купувачи, които не спазват противоепидемичните мерки.

На конкретна случка стана свидетел репортер в един от магазините на „Билла”.

20-ина годишен младеж без маска бе на опашката. Освен че не бе сложило маска, момчето говореше по телефона, докато чакаше реда си. След като служителката на касата направи забележка със знак през плексигласовата преграда, младежът не обърна никакво внимание и продължи разговора си по телефона.

Поведението на младежа ядоса касиерката и след като бутна настрани продуктите му, жената повтори, че в никакъв случай няма да таксува стоките.

Гневната реакция не смути служителката на магазина и тя продължи да таксува покупките на следващите клиенти на опашката.

Заради многото клиенти, които не се съобразяват с правилата в магазините и не носят маски, продавачките са вдигнали ръце и сами налагат санкции на нарушителите.

„След като няма кой друг да ги санкционира, поне ние имаме право да откажем да обслужваме клиенти, които могат да заразят и нас, и другите купувачи”, обясниха служителките в хипермаркета.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share