Голям брой смъртни случаи от коронавирус във Великобритания

Голям брой смъртни случаи от коронавирус във Великобритания

Във Великобритания за последното денонощие са регистрирани 367 смъртни случаи на хора с положителни проба за коронавирус – най-високият показател от 27 май насам, съобщава БНР.

Общо броят на заразените за последните 24 часа е 22 885 души, но по-тревожен факт е увеличаващият се брой на жертвите. За последен път по-висок брой жертви 422 е имало на 27 май. Общо броят на починалите с положителен тест възлиза на 45 365, а на всички, в чиито смъртни актове се споменава Ковид-19 вече надхвърли 61 000.

От Националнотата служба по здравеопазване коментираха, че се наблюдава тенденция на покачване на смъртните случаи и това вероятно ще продължи известно време.

В четвъртък Нотингам преминава в най-високата трета степен на местна карантина. Същата мярка вероятно ще бъде наложена и в Западен Йоркшър.

Повече от 8 милиона души в Англия, предимно на север, ще бъдат в карантина трета степен до края на седмицата. В Шотландия на места също се очаква да бъдат засилени ограниченията. На този фон в Шотландия е приложен различен подход – от понеделник в много райони пъбовете и ресторантите ще могат отново да сервират алкохол вътре в самите помещения.