Глутница кучета тормозят жители на баровски столичен квартал

Жители на столичния кв. „Бояна” се оплакват, че техен съсед отглежда десетки кучета, затворени по 24 часа в къща, при изключително примитивни условия. Съкварталците са ужасени и от факта, че животните се нападат взаимно, заради системно недохранване.

Родители на едно от децата в квартала се оплакаха, че детето им е било гонено от кучетата. „Беше много стресирана, не искаше да излиза, сънуваше кошмари”, разказа майката на Рая. „През лятото не можем да спим, защото кучетата вият денонощно. Според мен са над 30. В къщата е изключително мръсно”, допълни тя в ефира на Нова телевизия.

„Наясно сме с казуса и сме го взели за разглеждане още от 2017 г. Направени са множество проверки. В крайна сметка стигнахме до Софийската районна прокуратура с молба да започне производство срещу господина”, заяви Кънчо Кънев – зам.-кмет на район „Витоша“ – Столична община.

И допълни: „Две са нещата, най-много ни притесняват в този случай. От една страна животните пребивават тук като в затвор, от друга – те притесняват всички живеещи наоколо”.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share