Глория Петкова крои албум, отбеляза дебют с кауза

Момичето с много таланти Глория Петкова е насочила поглед към музикалната сцена, но този път не в ролята на диджей. Актрисата и модел пусна дебютната си песен I Don’t Mind, като освен това работи върху цял албум.

„Работя по създаване на албум и вече правя две нови парчета. Следващото ще бъде издадено преди или след Нова година. През следващите години смятам да се занимавам с музика. Надявам се да не ми омръзне“, издаде ни тя.

Звездата от хитовия сериал „Денят на бащата“ всъщност винаги е обичала да пее, но чак сега се е осмелила да демонстрира таланта си пред широка публика.

„2020-а е много странна година и много хора решиха да поемат по нов път. Така реших и аз. Винаги съм обичала да пея, но не се чувствах достатъчно сигурна в певческите си данни. Но сега реших, че е дошъл моментът да пробвам, пък каквото ще да става“, разказа пред „Монитор“ още Петкова.

Първият сингъл в актива й носи специално послание. „Идеята на I Don’t Mind е да накара жените да се чувстват по-силни, по-приемани. Дамите в клипа са от различни етноси и социални групи

Исках да покажа на света, че те могат да бъдат също толкова красиви и невероятни и че просто трябва да им се даде шанс да го покажат. За разлика от перфектните момичета, които често получават всичко наготово, те са се борили за всяко едно нещо в живота си. Те са по-адекватен пример от когото и да е“, категорична е младата майка.

Във видеоклипа, чийто режисьор е самата изпълнителка, участват седем жени – Рая Аламурова, Rose Twagira, Ража Дабдуб, Мария Суфиева, Слава Лопатарева, Есмерай Ибрям и Шине Дзин.

Тя е отговорна й за текста, а музиката е дело на Христо Михалков. Стайлингът пък е поверен на известното креативно дуо Слав & Хубен, които създават част от дрехите и бурките за клипа.

За певческата си кариера Глория е взела решението да се изявява с псевдонима Glow. Причините – първо, името вече е заето на българската сцена, а освен това тя се стреми да достигне чуждестранната публика и намира псевдонима за по-подходящ.