Главчев: Румен Радев се опита да бъде фронтмен на протеста

Политическата пандемия не е толкова опасна за хората, колкото здравната. Популизмът е опасен, политическата пандемия също. ГЕРБ не залита към политиканстване, ние воюваме с вируса. Който се опитва да използва вируса за политика, рано или късно като бумеранг ще му се върне. Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Димитър Главчев.

„Най-лесно за нас беше Борисов да подаде оставка, но точно това, което направи, беше отговорното поведение. Президентът се опита да бъде фронтмен на протеста, но това не му е функция по Конституция. Съставителите на Конституцията не са имали предвид фигурата на президента да бъде силно политизирана“, заяви Главчев.

„Държавнически е неподходящо да се подаде оставка, защо вижте кои идват в момента. Нямаме политически страхове, когато Радев насрочи изборите, тогава. Винаги се коригираме когато грешим. Най-голям потенциал да отчупи парче от ГЕРБ има Цветанов, от другите няма потенциал“, посочи Димитър Главчев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share