Главният архитект на „Триадица“ обясни случая с шахтата убиец

Напускам, защото е абсурдно в тази трагична ситуация да започнем да си прехвърляме отговорността, категоричен е арх. Иван Шишков.

„Замествала ме е началник отдела Елена Траянова, която е подписала бележката (договор с ЧЕЗ), която г-на Фандъкова показва. Аз съм бил в отпуска. Ако бях видял документа, вероятно нямаше да го подпиша, но колегите не са подозирали, че ще има такива користни цели. Като са видели, че бележката е със запетайка, а не с моя подпис, е трябвало от ЧЕЗ да попитат най-малкото администрацията“.

Това заяви главният архитект на „Триадица“ арх. Иван Шишков по повод шахтата убиец, която отне живота на 16-годишния Людмил пред BGonAir. Още вчера той е подал оставка, както стана ясно от информацията на районния кмет.

„Работил съм прекрасно със столична община и с институциите. Когато обаче започнаха да се вадят документи и да се проявява съмнение в моята работа, реших да се оттегля. Някои може и да го разтълкуват като бягане от отговорност, може и така да изглежда, но напускам, защото е абсурдно в тази трагична ситуация да започнем да си прехвърляме отговорността“, категоричен е арх. Шишков.

„Привързването на павилиона към ЧЕЗ според мен е станало през 2019 г., когато се правеше ремонт на бул. „Иван Гешев“. Органът, който трябва да контролира шахтата, е нейният собственик. Мисля, че това са колегите от „Улично осветление“. Според мен при преместването на светофара са останали едни кабели, но фокусът се измести върху тази бележка. Оттук нататък ще работя като архитект. В община „Триадица“ аз съм се чувствал полезен“, коментира арх. Шишков.

Previous post Пукнатините на „Лъвов мост“ не били нищо скандално
Next post Проф. Ива Христова: Начинът да спрем мутациите е с ограничаване на вируса