Главата на треньора на „Левски“ не падна заради липсата на алтернатива

Главата на треньора на Левски Николай Костов не падна и след тежката издънка за Sesame Купа на България срещу Хебър. В. „Мач Телеграф“ пише днес, че ден след отпадането в Пазарджик ръководството на „сините“ се е събрало. На срещата, която се е провела рано сутринта, са присъствали членовете и на Надзорния съвет, и на Управителния съвет.

Принципно са били обсъждани доста теми около клуба, но на сбирката е станало дума и за уволнението на Николай Костов. От „Герена“ разкриха, че основната причина треньорът да запази поста си към днешна дата е фактът, че той няма алтернатива. Истината е, че ръководството на клуба не е водило нито разговори за нов треньор, нито е обсъждало темата за смяната му до вчера.

В Левски отчитат, че основните проблеми на Николай Костов са в съблекалнята, където той е изпуснал контрола. Отделно отборът е постоянно преследван от мускулни контузии, което не говори добре за тренировъчния процес.

Самият треньор призна косвено проблемите в съблекалнята след поражението от Хебър с твърдението, че съперникът е имал по-добър колектив от този на „сините“.

Според запознати е възможно Николай Костов да бъде освободен след последния мач за годината – гостуване на Ботев Враца, дори ако „сините“ победят.