Гимназисти избират университет в чужбина от вкъщи

Кандидат-студенти ще могат да разгледат виртуалните щандове на 21-е университета от 7 страни от целия свят по време на първото издание на онлайн изложението „Европейско образование за успешна кариера”, организирано от консултантска къща „ЕДЛАНТА“. Така всеки гимназист може да „обиколи“ за няколко часа всички вузове, към които проявява интерес, докато е удобно настанен у дома.

„Спестяват се усилията да се придвижиш до конкретно място. Колкото и да е неприятен COVID-19, той ни научи, че дигиталните технологии могат да се използват ежедневно по възможно най-благоприятен вариант.“, коментира експертът в „ЕДЛАНТА“ Ели Тончева.

Изложението ще се проведе на 10 октомври (събота) от 10:00 до 17:00 ч., като достъпът става с предварителна регистрация. В него ще се включат представители от Австрия, Германия, Италия, Нидерландия, Великобритания, Дания и Япония. „ЕДЛАНТА“ е единствената агенция в България, която работи с университети в Азия. Kyoto University of Advanced Science в Япония предлага мултидисциплинарни инженерни програми за бакалаври и магистри изцяло на английски език.

Вторият представител от Азия е колежът International College of Liberal Arts (iCLA), който предлага 4-годишна бакалавърска програма от американски тип (Liberal arts). Освен лекциите, част от задължителната програма на обучение, студентите имат възможност да посещават и допълнителни занимания по Айкидо, Шодо, Карате, чайна церемония и други типично свързани с японската култура занимания.

По време на изложението на всеки щанд ще има

каталози в дигитален формат, снимки, видеа

с които да се направи виртуална разходка из кампусите. „За разлика от едно присъствено изложение, на което се трупат опашки пред най-желание щандове, в онлайн формата се избягват.“, посочи Тончева. Кандидате не само ще могат да разгледат онлайн щандовете на вузовете, но и да зададат своите допълнителни въпроси към представителите им.

„С помощта на индивидуален чат кандидат-студентите ще могат да задават своите въпроси и представителите на университети. Те ще имат достъп и до групови чатове и ще могат да следят какви въпроси задават останалите интересуващи се от даден университет, за да могат да получат пълна картина какво предлагат за бакалавърските и магистърските програми, към които са се насочили.“, сподели Тончева. Онлайн изложението ще даде и достъп до презентации на конкретни университети, а след тях ще могат да се проведат дискусии. Всички материали ще бъдат достъпни в рамките на 30 дни.

Български студенти, които вече се обучават в някой от чуждестранните вузове, пък

ще дадат информация от кухнята и ще разкажат от първо лице

на кандидатите за живота там, възможността за работа, настаняване на общежития.

Специалистите от ЕДЛАНТА пък са подготвили презентации, които ще дадат ценни идеи на бъдещите студенти как да изберат подходяща и перспективна специалност и коя програма на английски или немски език ще ги подготви най-добре за бъдещата им професия.

По време на изложението, участниците ще получат безплатна консултация за процеса на кандидатстване – срокове, документи и изисквания за прием, стипендии и възможности за финансиране. Всеки желаещ ще може да изтегли дигитален каталог на ЕДЛАНТА „Висше образование в чужбина – 2021/2022“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share