Гешев поиска оставката на прокурора, баща на бияча от Перник

Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурора от Перник Бисер Михайлов – баща на побойника Васил. В позиция, изпратена до медиите, обвинител №1 призовава родителят да поеме отговорност за действията на сина си.

Ето какво пише още Гешев:

Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът.

С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов.

С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности.

Проверка на Lupa.bg показва, че на 9 септември 2010-а Бисер Михайлов, тогава зам. окръжен прокурор на Перник, бил задържан за лихварска дейност. Обвинителят отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. и получавал лихва от 3700 лв. на месец.

Прокурорът бил закопчан около 7 часа. Полицаите го извадили по бельо от леглото.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share