Гешев поиска оставката на прокурора, баща на бияча от Перник

Гешев поиска оставката на прокурора, баща на бияча от Перник

Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурора от Перник Бисер Михайлов – баща на побойника Васил. В позиция, изпратена до медиите, обвинител №1 призовава родителят да поеме отговорност за действията на сина си.

Ето какво пише още Гешев:

Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът.

С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов.

С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности.

Проверка на Lupa.bg показва, че на 9 септември 2010-а Бисер Михайлов, тогава зам. окръжен прокурор на Перник, бил задържан за лихварска дейност. Обвинителят отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. и получавал лихва от 3700 лв. на месец.

Прокурорът бил закопчан около 7 часа. Полицаите го извадили по бельо от леглото.