Гери-Никол и СкандаУ с триумф на хип-хоп наградите

Гери-Никол и СкандаУ с триумф на хип-хоп наградите

Червен килим, бляскави тоалети и аплодисменти на живо – така премина церемонията по връчването на тазгодишните награди 359 Hip Hop. СкандаУ триумфираха с три статуетки, а веднага след рапърите се наредиха Гери-Никол, която си спечели прозвището Яката дупара на българската музика, и Бобо. Всички те излизаха най-често на сцената, за да се поклонят пред присъстващите фенове.

Отличничката от X Factor смени два тоалета. Първо се появи в официално облекло – червена рокля, съчетана с високи токове и панделка в косата, а по-късно дефилира и със синьо-зелен костюм и дънково яке. В рамките на събитието тя представи и новото си парче „Бутай“, видеото към което певицата е заснела в Бали. С изпълнения през официалната вечер се разписаха и Ицо Хазарта и бат’ Венци.

Напълно очаквано, предвид дриблирането с визии и на самата церемония, Гери-Никол си тръгна от него със статуетката за моден идол. Освен това младата варненка се окичи и с наградата за R’n’B артист (жена). Сред мъжете в тази категория триумфира Бобо, чийто албум също заслужи отличие.

Момчетата от СкандаУ също си тръгнаха с две статуетки. Чичо Тото и чичо Лъчо, както феновете наричат рапърите от дуото, бяха провъзгласени за най-добра група. Предвид условията, в които изпълнителите работиха през пандемичната 2020-а година, изпълнителите на „Хайвера“ се поздравиха с успех и като бяха отличени за най-добър онлайн концерт. Парчето им „Але але“ пък стана песен на годината.

Иво Димчев и 100 Кила също са носители на специална награда от 359 Hip Hop. Явор Янакиев, както е името на рапъра по паспорт, така и не успя да присъства на място, за да приеме отличието си. С Димчев спечелиха овации за парчето им „Баница“, а категорията им носи названието „Най-доброто от двата свята“.

За най-добър мейнстрийм видеоклип бе обявен този към песента Apology на Дара Екимова и Искрен Тончев-Искрата. Автор на интересните кадри е Бойко Щонов. F.O. пък спечели приза за рапър на годината. Самият той не успя да присъства по здравословни причини. Статуетката му обаче прие неговата съпруга Преслава Пеева.