ГЕРБ поиска оставката на проф. Иво Христов заради „инфантилното българско население“

В изявление председстелят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев заяви, че от политическата сила искат оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов. Причината за исканата оставка на социалиста са думите му пред БТВ от тази сутрин „инфантилното българско население“. Георгиев подчерта, че става дума за рецидив, като припомни, че преди няколко години проф. Христов каза, че 80% от българите са дебили.

Като млади хора, които не се разпознават нито като дебили, нито като инфантили. Смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго право да представлява Народното събрание и трябва да подаде оставка, заяви Георгиев.

Неговата оставка е закъснял акт. Не можем да простим поредната му квалификация. Такова унижение, обида не може да бъде подмината с лека ръка, добави той.

Искаме да попитаме и г-жа Корнелия Нинов подкрепя ли тези думи, стои ли БСП от тях, каза още Георг Георгиев.

Ето какво каза проф. Иво Христов тази сутрин: „Очарователна е тази българска черта да гласувате за поредния спасител, без да знаете какво има вътре като съдържание. Както сме я подкарали преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това дойде Дедо, сега Баце. Предполагам, че следващият трябва да бъде пак някакъв такъв – да осъществява родителски надзор върху инфантилното българско население“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share