Георги Свиленски: ГЕРБ съсипаха държавността

Георги Свиленски: ГЕРБ съсипаха държавността

„ГЕРБ, които управляват от 11 години създадоха създали порочен модел за управление на държавата. Те съсипаха държавността, пренебрегнаха всякакви конституционни и законодателни практики. Това наруши всички системи в държавата – и икономически, и социални, и здравни, и образователни. Сега почват да излизат разкритията от всички министерства, защото досега нямахме обективно виждане. Имахме един министър-председател, които обикаляше със своята джипка по автомагистралите. Сега българите започнаха да виждат какво се е случвало“. Този коментира за политическата ситуация у нас направи пред NOVA Георги Свиленски от БСП.

Той добави, че от предишното управление са криели договорите за автомагистралите. Според него всички, срещу което са се борили от БСП през последните 4 години, сега излиза наяве, но казано от институциите.

„Българското общество трябва да бъде наясно какво се е случило в държавата през тези 10 години и да не допусне в следващите 10 Борисов да не бъде сменен с друг. Българските граждани трябва да бъдат много внимателни като отидат да гласуват – кой какво е обещал, кой какви заявки е дал, кой с кого ще управлява. Опасността да получат нов Борисов за следващите 10 години никак не е малка”, смята Свиленски.

„Тази кампания ,която гледаме в момента, изисква повече време и срещи с хората. Предишната беше ограничена заради коронакризата. Тази кампания е по-различна дори и със залога, които очакваме. Ако тогава не сме си свършили работата и обществото не ни е дало оценката, която сме очаквали, то сега се явяване на поправителен изпит”, заяви Свиленски.