Георги Низамов спечели голяма сума от „Стани богат“

Георги Низамов спечели голяма сума от „Стани богат“

Един от популярните екранни образи в последните години у нас е Георги Низамов. Той е част от менторите в хитовото предаване „Като две капки вода“ по NOVA, където първо бе участник, а след това помагаше на имитаторите за сценичното поведение.

Сега обаче Георги Низамов се появи в предаването „Стани богат“ по bTV и се представи изключително успешно като си тръгна със сумата от 10 000 лева.

Той използва първия си жокер чак на осмия въпрос, който е за сумата от 2000 лева. Участникът бе попитан „Медальони с кой светец, известен като Песоглавец, може да се видят в превозните средства в Испания?“, а възможните отговори бяха Свети Христофор, Свети Андрей, Свети Петър и Свети Франциск.

С помощта на публиката той посочи първия от тях и продължи напред, пише varna24.bg.

После заключи като втора сигурна сумата от 3000 лева и сподели, че това се равнява на „едно участие“.

„Как е истинското име на Граф Монте Кристо?“, попита водещият Михаил Билалов, а Низамов посочи като верен отговор „Едмон Дантес“, който бе в „конкуренцията“ на Сирано дьо Бержерак, Жан Валжан и Рене д`Ербле.

На въпроса за 5000 лева обаче актьорът и певец „изгърмя“ останалите си два жокера.

„Какви животни са заснети в първия качен в Youtube видеоклип, озаглавен „Аз в зоопарка“?“, като изборът бе между маймуни, мечки, жирафи и слонове.

Приятелят, на който Низамов се обади, не успя да му помогне, след което той използва и „50/50“, благодарение на което останаха последните два варианта от отговорите. Участникът посочи „слонове“ и продължи към сумата от 10 000 лева.

Тук може да се каже, че Георги трябва да кандидатства за най-бързо отговорил на въпрос за толкова сериозна сума.

„От руската дума за какво произлиза псевдонимът, който Иосеб Джугашвили-Сталин избира през 1910 г.?“, го попита Билалов, като вариантите бяха стомана, сатана, устойчив и страшен.

Низамов веднага се спря на стоманата, което се оказа вярно.

„Знам отговора, благодарение на образователната система в България от преди 10 ноември 1989 г., когато учехме всичко за личности като Сталин“, сподели с усмивка актьорът музикант.

Последва 12-ия въпрос в предаването за 20 000 лева: „За преподаването на какво е осъден да заплати глоба учителят Джон Скоуп през 1925 г. в САЩ?“, а възможностите бяха ядреният синтез, еволюцията, сферичността на земята и теорията за големия взрив. Тук той не пожела да рискува и се отказа, тръгвайки си с 10 000 лева. Извън играта Низама посочи „теорията за големия взрив“, но се оказа, че верният е „еволюцията“.

Жоро сподели, че чрез участието в предаването си е поставил за цел да реализира своя авторски мюзикъл, наречен „Димитровградска рапсодия“.