Георги Марков: „Шоуто на Слави“ приключи в политиката, Бойко ги матира

Георги Марков: „Шоуто на Слави“ приключи в политиката, Бойко ги матира

Бойко Борисов ги матира, „Шоуто на Слави“ приключи в политиката за часове. Това написа във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ и конституционен съдия Георги Марков по повод началото на 45-тото Народно събрание.

Той обърна внимание на хода на ГЕРБ да предложи законопроект за мажоритарни избори – нещо, за което именно „Има такъв народ“ (ИТН) говори от много време.

Георги Марков е категоричен, че при мажоритарни избори ГЕРБ ще има 120 депутати.

„Шубето е голям страх. „Шоуто на Слави“ се уплаши и се отказа от собствения си референдум. Предаде избирателите си и стана за смях. Със 75 депутати от ГЕРБ и 50 от „Шоуто“, след 30 години парламентарна агония, България тръгваше по нов път. Уважаеми избиратели на „Шоуто на Слави“, те Ви предадоха инфантилно, примитивно и по селски. Перспектива щяло да стане мажоритарното гласуване. Питам: под отлагателно условие ли ги избрахте?“, пише още той във фейсбук.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е в отпуск утре и няма да дойде в парламента. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“.

Депутатите се събират отново в старата сграда на парламента. Заседанието е насрочено за 10 ч. сутринта.

По-рано днес новизбраният председател на Народното събрание Ива Митева каза, че първа точка от дневния ред е изслушване на Борисов и ще се свържат него във връзка с присъствието му утре в парламента.