Георги Марков: Борисов ще гледа отстрани и ще си пуши пурата

Моето виждане е, че предизборната кампания можеше да бъде проведена през май, когато времето е по-топло. Друго е да правиш кампания през март. Това смята бившият конституционен съдия акад. Георги Марков.

„Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента“, коментира той.

Във връзка с това как ще се представят партиите на предстоящия парламентарен вот Георги Марков заяви, че очаква крах за БСП. Според него левицата не е готова и не си е направила анализ на ситуацията. За ГЕРБ той каза шегувито, че тази година Бойко Борисов има 20-годишен юбилей. Марков припомни, че три пъти е бил премиер, след като Царят го е предложил за главен секретар на МВР. И подчерта, че няма ГЕРБ без Борисов.

„Този парламент изкара този мандат, защото имаше мнозинство, което да го подкрепя“, каза още Марков.

Бившият конститиционалист обаче обърна внимание, че Борисов трябва да внимава накого се доверява. Нарече тези хора „вентилатори“ и заръча на премиера да минава с вентилацията. Георги Марков посочи, че в ГЕРБ има две грешки – изгонването на Цветан Цветанов и говоренето на бившия втори в партията срещу своите.

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „Правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 г.“, коментира още Георги Марков.

„Ще имаме серия от избори, партиите са слаби. Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“, прогнозира иначе той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share