Георги Дерменджиев: Не трябва да обвиняваме играчите

Националният селекционер на България Георги Дерменджиев сподели впечатленията си след поражението на тима с 0:1 от Уелс в двубой от Лигата на нациите.

„Имаше желание в играчите, но Уелс е един добър отбор. Важното бе да видим всичките момчета и да се види кой ще върши работа. Виждат се тези, които имат желание и качества. Ние не трябва да имаме сериозни обвинения към играчите“, започна Дерменджиев.

„Колко треньори минаха? Матеус, Пенев, Стоичков, Хубчев и други, нивото е пак същото, това е. За седем или осем дни се изиграват три мача. За нас беше решаваща срещата с Унгария, при нас има психологически срив, опитахме да се вдигнем в тези мачове“, завърши той.

Капитанът на националния отбор Николай Михайлов бе безкрайно откровен след загубата с 0:1 от Уелс.

„Много сме далеч от истината. Разиграваме в нашата половина добре, но нямаме нито едно положение пред вратата на съперника. Как да вземем точка с тази игра?

Логично ни вкараха гол. А трябва да призная, че резултатът можеше да е по-катастрофален, ако играчите на Уелс бяха по-точни в последната фаза.

В Европа нивото е много високо, не можем да разчитаме на двама души и половина. Първенството ни е на ниско ниво, а малко българи играят в чужбина. Това е реалноста, направиха се много промени в рамките само на 10 дни, но игрово нищо не се промени. Няма увереност и самочувствие, виждам дори страх в очите на някои момчета“, коментира Михайлов.