Георги Георгиев: ЦСКА да не очаква приятна разходка срещу „Левски“

Георги Георгиев бе част от големия отбор на ЦСКА в края на 80-те години, който направи последния велик пробив в Европа. По-късно ръководи и школата на “Армията”, а сега по-скоро гледа отбора като страничен наблюдател, но има какво да каже. Ето какво споделя той пред „Мач Телеграф“.

– Г-н Георгиев, съгласни ли сте, че разликата в класите между двата отбора никога не е била по-голяма през последните години?

– Малко е трудно да се каже. След последните премеждия не се знае точно кой в какво състояние е. И разликата в класите не е чак толкова голяма. Дерби е все пак. В ЦСКА да не очакват само приятна разходка в петък. Този мач никога не се е определял по това кой е на първо място и кой – на второ. Не че в момента двата отбора заемат тези места. Иначе – да, ЦСКА превъзхожда съперника или поне на книга. Но, пак казвам, това не означава, че ще вземат мача, без да се напрегнат.

– Как ви се струва „Левски“ в момента?

– Имат си техните проблеми. Ясно е, че имат болни, контузени, наказани. Вече им загубих следите. Колкото и да се зле в „Левски“ обаче, те ще се опитат да дадат максимума, на който са способни в момента. Това е ясно. И мачът може да бъде напълно оспорван.

– Свикнали ли са двата отбора вече без публика?

– Не, трудно е. А с подобно нещо не бива да се свиква. Футболът е за хората. Колкото и да се мъчим да спазваме някакви нови правила, в един момент трябва да се върнем към нормалността.

– Как ви изглежда ЦСКА при новия треньор и с новата схема на игра?

– Акрапович твърдо налага това 3-5-2. В момента, в който отборът се защитава, преминава в 5-3-2. Мисля, че все по-добре се получава. В началото наистина имаха някои проблеми, но последните мачове се подобриха, видимо е. В тази схема много са важни двамата външни хора, важни са също така и двамата вътрешни халфове. Там все още се правят промени. Вярвам, че ще открият оптималния вариант. И дано да намерят правилните изпълнители. Иначе дори срещу „Рома“ изпълниха много добре задачите си, като изключим част от първото полувреме, в което отборът не игра много добре.

– Тази смеха на игра ще гарантира ли успехи на ЦСКА?

– Не може да се разчита само на една схема. Още повече, че съперниците ще я разучат и ЦСКА ще стане предвидим. Всички ще свикнат как играят.

– Какво мислите за поведението на Юнус Санкаре, който вече два пъти недоволства при смените и показва отношение към треньора?

– Той така постъпваше и в „Бордо“ и за това не игра там почти една година. Имаше конфликт с треньора. Тук като че ли прощаваме по-лесно и по-бързо. Не трябва да му се отрича, че Санкаре се старае на терена и се опитва да помогне на отбора. Може би не е свикнал да бъде сменян по този начин, но не оправдавам постъпките му. Той трябва да се съобразява с решенията на треньора. Както и всички останали.

– Какво прогноза бихте дали за дербито в петък?

– Аз ако знаех как ще завърши мачът, щях да пусна тото и да спечеля. Очаквам все пак ЦСКА да спечели мача. Защо? Защото е в по-добро състоятие и превъзхожда съперника, като организация, нагласа, моментни възможности. С разходка обаче няма да стане. Това е сериозен мач.

Previous post Мария Бакалова снима сериал за Освобождението на България
Next post Провал за „Манчестър Сити“, втора поредна загуба за „Челси“