Георги Георгиев от ПП: Решили сме да направим правителство

Георги Георгиев от ПП: Решили сме да направим правителство

„На този етап да не коментираме. Ние сме решили да направим всичко възможно да има правителство, ще направим всичко възможно и ГЕРБ да съставят правителство. Нормално е всеки един да каже, че е готов да реализира мандат”. Това каза в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS депутатът от ПП Георги Георгиев. Той е бивш депутат от ИТН в предишното Народно събрание.

За приликите между ИТН и ПП Георгиев каза, че е трудно да ги открие, но вижда разликите. „Те са, че начините за вземане на решения, писани в учебниците, в тази парламентарна група се прилагат – идеите подлежат на дискусия, всички се обединяваме около едно мнение, което се обявява публично и се отстоява”, заяви Георгиев.

Относно споровете между депутатите от 48-ото Народно събрание за ръководството на комисиите, Георгиев изтъкна заслугите на своя колега от ПП Иван Христанов за разкриване на незаконната лаборатория на ГКПП „Капитан Андреево”, който обаче не бе избран за председател на комисията по земеделие.

Георгиев подмина спора между бившия спортен министър в кабинета на Кирил Петков Радостин Василев и неговия служебен наследник Весела Лечева. Според депутата от ПП с внесения от Василев сигнал се атакува и президента. „Между тях има някакво недоразбиране, нека си изгладят проблемите помежду си”, каза Георгиев.

„Да разчитаме правилно резултата от изборите”, това той научил от по-дългогодишните депутати.

Като специалист в бранша Георги Георгиев обясни, че за парите на пътните строители проблемът не се е променил от последната година и половина.

„Всички сме наясно, че тези договори са незаконосъобразни. Те са нищожни. Регионалните министри – Гроздан Караджов и Иван Шишков трябваше да прекратят всички незаконни договори за доставки или наем, с което не се дължи гаранция”, каза Георгиев.

По повод решението на за забрана на ин хаус поръчки за 4,5 млрд. лева Георгиев обясни, че нарушение има само в това, че възложителят няма капацитета да изпълни поръчките.

„Трябваше да се обявят нови поръчки с високи критерии за качество. Единственият възможен начин за плащане е за себестойност”, обясни Георгиев.

„След като са платени много пари не се поема гаранция, защото превъзлагането е за наем на техника. Гаранция трябва да носи действителният изпълнител, който по документи е друг, а не фирмите подизпълнители, уточни Георгиев.