ГДБОП закопча 6-има за канал на марихуана към Турция

ГДБОП закопча 6-има за канал на марихуана към Турция

Шестима са арестуваните в мащабна операция на ГДБОП в Хасково, според източници на „Марица“ става дума за канал на марихуана към Турция. По неофициални данни стана ясно, че акцията е под наблюдението на Специализираната наказателна прокуратура.

Към София са откарани дилър от Хасково, негов съгражданин, мъж от с. Орлово, а също още по един от Пловдив и Стара Загора и Смолян. В екшъна, започнал в ранните утринни часове днес, освен столичани, са се включили антимафиоти от няколко регионални сектора на БОП, сред които Пазарджик и Пловдив.

Около 4 ч. вчера в къщата на единия от арестуваните нахлули 20 служители от „Борба с организираната престъпност“, 11 жандармеристи, имало и 2 обучени кучета за откриване на наркотици.

Антимафиотите нахлуха и в апартамент във вход Г, на блок №3 в хасковския квартал „Орфей“. Там бил задържан мъж на име Мехмет, за когото се твърди, че е дилър. Спецченгетата обстойно преровили и неговото луксозно Ауди Q7. Според информирани ​Мехмет и друг арестуван в операцията – Васко от Пловдив, чрез свои хора, вербували мулета в Хасково, Града на тепетата, Пазарджик и Стара Загора. Предлага ли им да прекарват канабис за Турция.

Пратките били скривани в гумите на леки коли. След оперативна информация за тази цел днес в Хасково бе атакуван гараж в квартал „Дружба 1“. Предполага се, че в това помещение ставал монтажът на напълнените с марихуана гуми.

Репортерите ни научиха още, че преди няколко месеца по този канал в Одрин бил арестуван Павел Д. от село Орлово. Той дори вече бил с влязла в сила 12-годишна ефективна присъда, която изтърпявал в турски кауш.