Газова бутилка подпали къщи в село Копринка

Газова бутилка подпали къщи в село Копринка

Взрив на газова бутилка под работещ котлон е станала причина за пожар, който е засегнал няколко спомагателни постройки в два имота на територията на казанлъшкото село Копринка.

Сигналът на телефон 112 е била подаден от съседи на горящите летни кухни към 11,11 часа на 29 ноември, на място са се отзовали два дежурни екипа огнеборци , които близо час са се опитвали да потушат пламъците и да локализират огнището.

Огънят е успял да прехвърли оградата и да обхване покрив на пристройка в съседен имот, размерът на щетите предстои да бъде уточнен.

При взрива в помещението не е имало човек, образувано е досъдебно производство. Според местните звукът от взривяването на бутилката прозвучал като избухване на ръчна граната.

Почти по същото време в ОД на МВР – Сливен е получен сигнал за горящ лек автомобил „Мерцедес“ в квартал „Дружба“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН. Нанесени са щети по предната част на автомобила- арматурно табло, елпроводници, 2 гуми.Причината за пожара е в процес на установяване.