Гаджев: Надявам се България никога да не признае референдумите в Украйна

Гаджев: Надявам се България никога да не признае референдумите в Украйна

„Надявам се кампанията да е достигнала до повече хора. Да са се вслушали в идеите, не толкова в пропагандата и опорните точки. Най-важното след изборите е да има кабинет. Всяко едно правителство е политическо, защото разчита на подкрепа в парламента. Партиите, които го подкрепят, трябва да си носят отговорността за това. Няма как да има безпартийно правителство”. Това коментира Христо Гаджев от ГЕБР-СДС в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че искрено се надява след 3 октомври, когато излязат официалните резултати, повечето политици да се вслушат в сигнала, който ще дадат гражданите на изборите.

”Да бъдат готови да загърбят личните си амбиции и да се обединим около програмите. Важно е зимата да има правителство, за да може да се реализират антикризисните мерки. Ние с БСП и ДПС няма как да правим коалиции. Това сме го казвали многократно. Не трябва да говорим личностно, а да се спрем на политиките”.

„Референдум под дулото на оръжие не се прави и никога не е актуален. Резултатът винаги е един и същ – в полза на автомата. Надявам се България никога да не признае резултатите от тези референдуми. Нашата позиция по темата „Украйна” е пределно ясна. Мобилизацията е форма на ескалация. Доколко ще е успешна, ще видим. Ние трябва да сме много по-интегрирани с нашите съюзници в НАТО”, каза Гаджев.