В Хамбург агресивен мъж нападна полицията с брадва

Хамбургската полиция неутрализира агресивен мъж с брадва. Инцидентът е станал близо до една от главните туристически улици на града – Reeperbahn.

„По първоначални данни единият е заплашил полицаите с брадва и е носел в себе си коктейл Молотов. В резултат на това полицаите са използвали огнестрелно оръжие. Нападателят е ранен и в момента е хоспитализиран“, се казва в изявление на полицията, публикувано в X (бивш Twitter).

Както вестник Bild първоначално писа, инцидентът е станал близо до тълпа от фенове на националния отбор на Холандия, който играе днес в Хамбург с Полша като част от Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. Таблоидът посочи, че мъжът е носел брадва. Според непотвърдени информации той е щял да нападне фенове на холандския национален отбор.

Неговите мотиви и националност остават неизвестни.

Вестникът Hamburger Morgenpost цитира неназован очевидец. По думите му от закусвалнята излязъл мъж с кирка, който крещял нецензурни думи към полицаите. Изстрелите им проехтяха в момента, в който той остави кирката и се опита да подпали коктейла Молотов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share