В София: Над 70 проверки за мръсни камиони през декември

Над 70 проверки на тежкотоварни автомобили за замърсяване за периода от 1 до 17 декември, съобщават от Столичния инспекторат.

От там напомнят, че екипи на Столичен инспекторат, заедно със служители на отдел „Пътна полиция“ при СДВР и на ИА „Автомобилна администрация“ са извършили съгласно утвърдени графици проверки на тежкотоварни автомобили на възлови пътни артерии.

С екипи на отдел „Пътна полиция“ СДВР са проверени 34 броя тежкотоварни автомобила.

Установени са нарушения – липса на чергило при транспортиране на строителни отпадъци и земни маси и непочистена ходова част на тежкотоварните автомобили. На водачите им са съставени 8 броя акта.

Съвместно с ИА „Автомобилна администрация“ са проверени 40 броя тежкотоварни автомобила. За установени нарушения – липса на чергило при транспортиране на строителни отпадъци и земни маси и непочистена ходова част на тежкотоварните автомобили, на водачите им са съставени 1 броя акт.

Проверките са част от мерките за подобряване на качеството на въздуха като за последните 5 дни са извършени 35 броя общи проверки и са съставени 6 акта за установени нарушения

 

Previous post Разкриха тайните цени на ваксините срещу коронавирус
Next post Суха кожа през зимата – домашни рецепти и съвети за предпазване