В Ребърково наводнението отнесе един ред от гробищния парк

Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов отмени заповедта си за частичното бедствено положение за част от наводнените от пороите села. Това са селата Крапец, Боденец и Върбешница, тъй като там обстановката се нормализира. Все още заповедта важи за селата Лютидол и Ребърково. Там тя ще бъде отменена едва след трайното отстраняване на нанесените щети, се посочва в новата заповед на кмета на Община Мездра, уточни БТА.

Двете села са с най-много разрушения след поройните дъждове. Село Лютидол, освен другите разрушения, остана и без вода, тъй като и двата главни водопровода, които го захранват, бяха скъсани. След денонощната работа на служителите на ВиК, водоподаването е възстановено в цялото село, каза за БТА управителят на дружеството Ангел Престойски.

В с. Ребърково водата отнесе един ред от гробищния парк. Още в съботния ден кметът Иван Аспарухов, заедно с областния управител Георги Митов и заместник областния управител Милчо Стефанов направиха оглед на щетите в засегнатите села, а отстраняването им започна веднага.

Заради усложнената обстановка в Северозапада вчера във Враца се проведе извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействия с националния щаб с участието на министър-председателя акад. Денков.