В Пловдив: Мъж застреля брат си пред майка им и си тегли куршума

Илия Йорданов на 62 години е убиецът, който е застрелял по-малкия си брат – 58-годишния Петко Йорданов.

По време на скандала Илия е извадил пушка, чиято цев е била отрязана и вероятно е незаконна. Той е гръмнал брат си в главата, а след това се е самозастрелял.

Потвърди се информацията, че скандалът е станал заради апартамента, в който е станало убийството. Спорът за наследството е съществувал от години и днес ситуацията ескалирала.

Апартаментът се намира в центъра на Пловдив. По информация на медията ни сигналът е подаден от 112 от жена, която е казала, че съпругът й е прострелян. Това вероятно е една от двете вдовици, но все още не е ясно коя.

Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. „Киев“ в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22-годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота.

Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го , че е манимулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си. Двамата непрекъснато се карали.

Семейството е родом от Стамболийски, но от години живеят в Пловдив. И двамата братя са с адресна регистрация на ул. „Киев“.

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед. Труповете на убица и жертвата все още са на местопрестъплението.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share