В „Левски“ чакат хърватски защитник

В „Левски“ чакат хърватски защитник

Голяма е вероятността тази вечер към лагера на „Левски“ в Хърватия да се присъедини нов футболист, който да вземе участие в утрешната проверка на „сините“ с „Подбескидзе“, пише Sportal.bg. Футболистът е хърватин и играе на позицията ляв защитник, на която наставникът Славиша Стоянович търси опция за пролетния дял.

В момента спортно-техническият щаб на „Левски“ в лицето на Славиша Стоянович и Живко Миланов търсят нови футболисти, с които да разширят състава и възможностите за тактически промени. Стоянович се нуждае от ляв, десен, централен защитник, както и от офанзивен халф, който да борави с топката.

Ребин Сулака пък вече тренира с новите си съотборници и утре ще запише неофициален дебют, като не е ясно дали ще започне сред стартовите 11, или ще стартира от пейката.

Междувременно халфът на „Левски“ Мартин Райнов коментира подготовката на тима в Хърватия, както и целите на столичния клуб през пролетния полусезон. Райнов призна защо е избрал да играе с номер 4 на гърба, както и че голямата цел на отбора е Купата на България. Ето какво каза той пред клубната телевизия:

„Нормално се чувствам като за подготовка. Периодът е с големи натоварвания за нас. Тук сме, за да свършим работа, да се подготвим за първенството и да печелим. Тази подготовка ще ни е ползотворна, защото имаме нужда да бъдем по-добре физически в мачовете. За мен всички мачове са важни, дори и на тренировки е важно да печеля. След загубата от „Домжале“ всеки беше ядосан. Трябва да се стремим към победи във всеки двубой. Искаме да играем добре и да печелим.

Смятам, че младите се стараят във всяка тренировка. Мъжката подготовка е малко по-различна, не мога аз да им давам оценки. Опитваме се да им помагаме и по-бързо да влизат в ритъм и да израстват. Свикнах с изискванията на Стоянович – той иска атака и да печелим. Искам да виждам „Левски“ победител. И 1:0 да е, дори и грозно, важно е да сме победители. Моето желание беше да си опитам късмета в чужбина. Офертите, които дойдоха прецених, че не са добри за мен. От България също имах предложения, но щом „Левски“ ми бяха оставили отворена врата, нямаше как да отида в друг отбор, щом „Левски“ ме иска“, коментира Райнов.