В Италия спипаха български ТИР с нелегални имигранти

В Италия спипаха български ТИР с нелегални имигранти

Патрул на италианската пътна полиция сгащи вчера по обяд край намиращия се източно от Неапол град Беневенто нашенски хладилен ТИР, натъпкан до горе с нелегални имиганти. Става дума за десетениа души – мъже, жени и деца, които били стоварени от големия камион премръзнали и едва ли не полуживи. Според силите на реда най-вероятно „живата пратка“ на шофьора – нашенец е била предназначена за Германия, за където той пътувал поне според пътните му документи.

Ако се вярва на медиите в Неапол, българският трафикант на мигранти е бил изловен при рутинна проверка на документите му на паркинг край Беневенто. Полицаите се засуетили около фургона на ТИР-а и чули подозрителни шумове в него. Съответно те Накарали шофьора да отвори хладилната камера, той отказал под предлог, че стоката му ще се скапе и ченгетата разбили заключалката.

После извадили отвътре измръзналите „пасажери“ – най-вероятно сирийци, след което закопчали нашенеца. Според отразената от неаполитанското пишещо братство негова „изповед“, той бил тръгнал празен от България за Гърция. После в южната ни съседка шофьорът натоварил кисело мляко за Германия, а преди да вземе ферибота за Бриндизи – качил в ТИР-а и „малко мигранти“.

Според прависти нашенецът ще бъде съден за противозаконен трафик на хора, а камионът му ще бъде секвистиран в полза на италианската държава. Медиите припомнят, че това е третият случай от началото на септември на изловен в Южна Италия български ТИР с нелегални имигранти за Западна Европа.