В Деня на Левски: Протест блокира движението по бул. „Дондуков“

226-ти ден на антрипавителствени протести се провежда в центъра на София. В деня, в който България отбелязва 148 години от гибелта на Васил Левски.

Протестиращите блокираха движението по бул. „Дондуков“. На площада, протестиращите се запознаха с Декларацията за чиста и свята република и призоваха за оставка на правителството на Байко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите смятат, че управлението на Бойко Борисов не се ръководи от заветите на Апостола на свободата Васил Левски и за 226-ти пореден ден излязоха на протест.

Под звуците на патриотични песни с развети знамена и портрети на Васил Левски те дадоха сигнал, че ще продължат с демонстрациите си и ще проведат поредния си митинг-протест, обявен като „Поход на свободата“. Протестиращи смятат, че е крайно време да започне изграждането на чиста и свята република така, както Левски е завещал.

В декларацията „За чиста и свята република“ има общо 33 искания към политиците, които желаят да участват в бъдещото управление на страната. Сред исканията са такова за пълна ревизия на трите правителства на Бойко Борисов, кратък мандат на предстоящото 45-о Народно събрание и предсрочни парламентарни избори наесен, отказ от преговори и съвместни действия на политиците с ГЕРБ за бъдещи инициативи и др.

Previous post Ченгетата от купона край Сандански – аут от МВР
Next post Д-р Хасърджиев: Имаме десетки обаждания от хронично болни за ваксиниране