В Гърция: Срам за Балканите, това трябва да бъде забранено!

В Гърция: Срам за Балканите, това трябва да бъде забранено!

За да си осигурят място на плажа, шезлонг или чадър през целия ден, туристите използват различни методи и тактики.

Затова бързат да сложат кърпите си на най-добре разположените шезлонги на плажа, преди да се отправят на закуска в хотелите, последвана от цял ​​ден за къпане и слънчеви бани на плажа.

Че мнозина обаче нямат мярка или граница, когато става дума за толерантност, показаха снимките, които наскоро бяха споделени във фейсбук групата „На живо от Гърция“, заснети на Атон.

Сцената е записана в 7 сутринта, авторът на снимките я сподели във Фейсбук и шеговито описа състезателния дух на туристите.

На снимките се вижда част от плажа на хотела, на която шезлонгите вече са „заети“, тоест „маркирани“ с кърпи или чанти.

„Всеки ден трябва да си вземете шезлонг по-рано и можете да останете на плажа до обяд“, пише авторът и добавя, че е виждал подобни ситуации и преди, но сега забелязал, че на Балканите го правят „корпоративно“, т.е. човек запазва над 20 шезлонга.

„За първи път го видях в Паралия. Бях шокиран. В шест часа сутринта те тичат да сложат кърпите на шезлонгите „,“ ставам в 5 часа, но ние си носим шезлонги. Честно казано, когато стигна до плажа, свободната зона вече е заета“, гласят част от коментарите.

Други, които не харесват тази практика, предложиха решение.

„В много курорти това е забранено“, „Срам“, „Ние сме виновни за това, защото го толерираме. „Трябва да си свалиш кърпите и да прибереш нещата си. Трябва да бъде забранено.“