Вързаха ни! Официално: Маските на открито задължителни от четвъртък!

Маските на открито стават задължителни от четвъртък. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг. Той е на посещение в област Ловеч, за да се запознае на място с организацията във връзка с разпространението на COVID-19 в района и готовността на лечебните заведения за справяне с пандемията. Здравният министър участва и в заседание на Областния кризисен щаб.

Маските стават задължителни на открито от 22.10.2020г. Ако се спазва тази мярка, ще има намаление на болните от коронавирус с 30%. Те ще са задължителни до края на месец ноември, ако заболяваемостта намалее ще има промяна, обясни още Ангелов.

„Един ден даваме на хората да се снабдят с маски, от четвъртък ще станат задължителни със заповед, как ще се носят маски от децата ще се обсъди с образователния министър Вълчев, каза още министър Ангелов.

Няма да се затварят нощните заведения, каза още здравният министър. На 22.10.2020г. Ще има заповед за намаляване на карантината от 14 на 10 дни, каза още здравният министър.

Президентът Румен Радев ще бъде поставен под карантина. На всички от екипажа, ще им бъде предложено да се тестват, както и на самия президент. Докато излязат резултатите всички ще бъдат под задължителна карантина. Мерките са еднакви за всички, категоричен е Ангелов.

Министър Кракачанов се е самоизолирал от неделя, веднага след като е разбрал, че е контактен, разясни Ангелов.

Националният логистичен център ще бъде в София, ще работи като кол център – 24/7, страната ще бъде разделена на 6 области, този център ще осъществява активна логистика, за да няма излишно губене на време, разясни още здравният министър.

Вечерен час ще има за непълнолетните в Ловеч, ще се ограничат и командировките на служители, това е решено на областния кризисен щаб в Ловеч.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share