Въпреки загубата: Кобрата прибира двойно повече от очакваното

Въпреки загубата си от Антъни Джошуа, Кубрат Пулев ще прибере двойно по-голяма сума от очакваното. Според „Daily Star“ Кобрата ще вземе 4 милиона паунда, а не обявените първоначално 2 милиона.

Победата на Джошуа пък ще му донесе около 15 милиона паунда. Непобеденият досега шампион на IBF, WBA и WBO в тежка категория ще спечели същата сума, която взе и след успеха си над легендата Владимир Кличко. Приходите от билети и от абонаменти в стрийминг платформата DAZN, която излъчваше мача, ще възлязат на около 10 млн. паунда, тъй като се очаква събитието да е наблюдавано от 80 000 души. От тв права може да влязат още 3 милиона, а един милион ще дойде и от спонсори.

Въпреки огромните суми, според запознати, те са поне три пъти по-малко от това, което Кобрата можеше да заработи от първия си мач с Джошуа през 2017 г., който обаче не се състоя заради контузия на българина.

Както е ясно, това бе втори мач за световната титла в тежка категория за Пулев. През 2014-а той загуби от тогавашния доминатор Владимир Кличко с нокаут в 5-ия рунд в Хамбург.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share