Вълчев: Карайте студентите да четат и да правят курсови всяка седмица

Бъдете по-взискателни към студентите, карайте ги всяка седмица да четат по няколко книги и да правят по няколко курсови работи. Така се обърна към преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски” по време на откриването на академична 2020/2021 г. просветният министър Красимир Вълчев и уточни, че апелът му е към всички в системата на висшето образование.

Той посочи, че една от целите в договорите с университетите е била преподавалите да завишат изискванията към студентите и текущите изпитвания. По думите на Вълчев най-важни са репутацията и правенето на наука.

185 000 студенти започват тази учебна година в частните и държавните вузовете във всички форми на обучение, посочи още министърът. „Държавно финансираният прием, заедно със студентите в българските диаспори, е 40 000 първокурсници.”, каза Вълчев.

Учебната година във вузовете стартира по различен начин във вусовете в цялата страна, тъй като университетите имат свобода за хибридно и смесено обучение. Присъствени ще за заниманията за бъдещите медици и студентите от специалности, свързани с изкуствата, лабораторните упражнения.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share