Възрастен мъж със симптоми почина, след като болница отказа да го приеме със задух

Възрастен мъж почина, след като му бе отказано да бъде приет в болница. Сигналът този път е подаден от дъщерята на възрастен мъж от Плевен.

Дъщерята на починалия мъж Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща ѝ получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

„Дойдох в дома на родителите си в неделя сутринта, за да изчакаме заедно линейката. Около 3 часа чаках пред Спешна помощ, накрая ме извикаха, за да ми кажат, че баща ми, който не можеше да диша, ще бъда изписан“, заяви пред Нова дъщерята на починалия пенсионер.

„Той дори не беше настанен, а само премина през преглед на Спешното. Баща ми беше със задух, сам ми каза, че не може да диша“, допълни още Окова.

„Баща ми не можеше да ходи – шофьорът на линейката му помогна да се качи по стълбите на болницата. Отидох при него в болница, опитах да го прегърна, молих се да го приемат в болницата“, каза дъщерята на мъжа.

„Линейката нямаше никаква готовност за реанимация и подготовка за заразен човек. Баща ми почина на стълбището на втория етаж в дома си“, разкри Ралица Окова.

Починалият Тодор Георгиев е бил пенсионер, много активен, без съпътстващи заболявания. Дълги години е бил бригадир, разказва дъщеря му.

Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“- Плевен обясни, че мъжът не е бил настанен в болница, защото няма положителен ПСР тест. „Съмнителните за коронавирус се изчакват. Не можем да настаним всички със симптоми, така болницата ще се напълни за ден. Настаняват се хора в много тежко състояние, няма достатъчно легла“, каза той.

Според говорителя на болничното заведения мъжът е получил инфаркт. Ралица Окова заяви, че баща и не е имал проблеми със сърцето, а никъде в официалните документи не се посочва, че е починал от инфаркт. Баща ми имаше двустранна бронхопневмония.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share