Все повече българи купуват имоти в Гърция, въпреки скока на цените

За тези, които не искат да почиват у нас – Гърция винаги е добра възможност. Оказва се, че все повече българи не само искат да летуват в нашата съседка, но и да си купят имот там, въпреки поскъпването с около 40%.

Преди три години семейство Трендафилови продават всичко, каквото имат във Варна и решават да сбъднат дългогодишната си мечта – да живеят на морето в Гърция.

„Оставихме приятели и роднини и заминахме. Черно море все още е в сърцата ни“, споделя Тихомир Трендафилов, предаде Нова тв.

Били на почивка едва 5 пъти в южната ни съседка преди да предприемат тази сериозна крачка. Казват, че е любов от пръв поглед и всичките си проблеми оставяли на „Кулата“.

„Хубаво е да не гледаш календара. Да нямаш напрежение“, смята Нина Трендафилова.

След пандемията цените на имотите в Северна Гърция скачат с около 40%. Така къща на три нива като тази на Нина и Тихомир вече струва над 100 000 евро. Въпреки това само за една година, според община Кавала, броят на българите, които са закупили имот ново строителство в околността е около 450. Строят се цели нови квартали, в които изцяло ще се нанесат българи.

„Въпреки това Офринио няма да се превърне в бетонена джунгла. Законите в Гърция не биха го позволили“, обясни Мария Василковска, брокер на недвижими имоти.

Именно това спечелило доверието на семейство Трендафилови. Вече трета година Нина и Тихомир споделят мезонета си с туристи в Офринио. Казват, че посрещат гости и изпращат приятели. По този начин балансират семейния бюджет.

„Ако човек си следва мечтите, те наистина се сбъдват. Това беше моя мечта“, казва още Нина.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share