Връзка с най-добрия приятел – добра идея ли е това?

Връзка с най-добрия приятел – добра идея ли е това?

Приятелството между мъже и жени е възможно и може да бъде истинско приключение. Мъжката и женската природа се допълват по уникален и естествен начин, защото имат своите съществени разлики, които правят такива приятелства изключително пълноценни.

В много случаи обаче мъжкото и женското начало все намират начин да задълбочат приятелските чувства и те да станат романтични. Колкото и добри приятели да сте, чувствата може да започнат да се прокрадват между вас по нов интимен начин.

Как да прецените дали е добра идея да започнете връзка с най-добрия си приятел? Какви са плюсовете и минусите на такава връзка и дали си струва да рискувате приятелството си? Ето отговорите на някои от тези въпроси:

Трябва да обмислите добре всички плюсове и минуси на това да превърнете приятелството си във връзка. Можете много да спечелите, но може и да изгубите отношенията, които са ви свързвали досега, ако нещата между вас не се получат.

За да вземете решение е добре да си отговорите на някои въпроси. Те ще ви помогнат да претеглите плюсовете и минусите на това да имате връзка с най-добрия си приятел.

Плюсове

– Познавате се добре. Няма да се налага тепърва да се опознавате и да изграждате доверие. Вече го имате;

– Нямате тайни един от друг. Нищо не ви смущава да говорите открито на всякакви теми;

– Виждали сте се в добри и лоши моменти;

– Знаете как да накарате другия да се усмихне;

– Познавате семействата и приятелите си;

– Познавате добре странностите си;

– Знаете за всички срамни и неудобни моменти от живота на другия;

– Връзката ви може бързо да прерасне в нещо по-дълбоко, защото ще пропуснете фазата на опознаването и напасването.

Минуси

– Неуспешната ви връзка може да провали и приятелството ви;

– Връзката ви може да се усеща някак неловка и да ви кара да се държите странно, а не както досега;

– Може да осъзнаете, че имате различни нужди във връзката;

– Връзката ви може да повлияе на приятелския ви кръг по негативен начин;

– Неща, които се случват на тези, които имат най-добри приятели;

– Няма фаза на опознаване, което пък може да попречи на разпалването на искра и вълнение, както е при стандартните срещи.

За да сте сигурни дали да направите тази стъпка, трябва да сте наясно дали сте готови да жертвате приятелството си при евентуален провал на интимна връзка с най-добрия ви приятел. Няма как да сте напълно сигурни, разбира се, но е добре да обмислите всички възможни варианти. Ако приятелството ви е ценно, трябва да сте подготвени и за лош сценарий.

Може ли най-добри приятели да са и най-добри любовници?

И да, и не. Всичко зависи от вас самите. Невинаги споделянето на общи приятелски ценности е гаранция за успешна романтична връзка. Пресичането на границата понякога затваря вратите напълно. Затова е важно да се опитате да прецените струва ли си да опитвате или е по-добре да оставите приятелството си да продължи по същия начин.