Врачанският пироман се ядосал, че ще му отговорят на жалбата чак след 10 дни

Врачанският пироман се ядосал, че ще му отговорят на жалбата чак след 10 дни

Видях го в момента, в който вече беше запалена, и я поливаше с бензин. Изключително неразумна постъпка. Автомобили се вдигат постоянно в цялата страна. Това не е начина да покажеш своята гледна точка. Смятам, че този човек трябва да бъде наказан изключително строго, за да разберат всички, че така не се прави. Това заяви в ефира на Нова тв кметът на Враца Калин Каменов, коментирайки случая, в който гражданин си подпали колата пред общината.

Ситуацията беше изключително травмираща за децата от съседното училище, добави той. Шофьорът и кранистът на паяка разказаха за кошмара.

„Той беше спрял на спирката, в самите очертания. Минахме, закачихме автомобила. Казахме му, че ще свалим автомобила на половината цена – 25 лева. Той започна да буйства, да си троши собствения си автомобил. Нас ни заплаши с убийства. След това дойде полицията“, каза шофьорът на паяка.

„Той си постави ръцете на тавана на колата и каза „Не“. Тогава полицай викна патрулката и решихме проблема. Не очаквахме, че този екшън ще продължи“, каза на свой ред краниста на паяка.

Известно е, че пироманът е пуснал жалба за това, че е бил вдигнат неправомерно, но се е ядосал, че ще получи отговор след 10 дни.

„В жалбата той твърди, че автомобилът му е бил неправомерно. Той можеше да потърси шефа на паркинги и гаражи. Ако всеки, който е недоволен, започне да пали и да прави подобни зрелища, до къде ще я докараме. Призовавам всички, които мислят, че този човек е прав, да се замислят – това е много опасно. Човекът нито е жаден, нито е гладен. Той е от нормално семейство, което си изкарва хляба с бизнес. В никакъв случай не е страдалец. Не мога да разбера защо не е подходил по нормален начин, да потърси диалог“, каза още Каменов.