Вратар провали ЦСКА срещу „Йънг Бойс“ в уникална мъгла

Вратар провали ЦСКА срещу „Йънг Бойс“ в уникална мъгла

ЦСКА загуби в Европа и на практика се сбогува с шансовете си за място в елиминациите.

Българският представител бе победен в София от „Йънг Бойс“ с 0:1, с което остава с 1 т. от четири мача в Лига Европа. И е единственият отбор в турнира, който не е вкарал гол в груповата фаза.

За ЦСКА Предстоят мачове с „Клуж“ навън и „Рома“ в София до края на битките в групата.

ЦСКА опита да тръгне смело от първите минути и бе по-агресивния отбор.

След 15-ата минута устремът на домакините стихна без да е донесъл дори един опасен удар. Гостите взеха инициативата и заиграха на постепенна атака, а ЦСКА се прибра в своята половина.В 34-ата минута ЦСКА допусна гол. .

Нсаме проби отдясно и опита да върне топката успоредно пред вратата, почти паднал. Юрген Матей опита да блокира и отклони, но не кой знае колко опасно. Вратарят Густаво Бусато се намеси изключително странно и пусна топката зад себе си в мрежата – 0:1.

След това футбол почти нямаше. Ще се запомни един удар на Стефано Белтраме, спасен от вратаря на гостите, както и две ситуации за гостите на контраатаки, но без точен шут в рамката на Бусато.

Бранителят на ЦСКа Иван Турицов сподели, че за него е било трудно да изиграе цял мач, тъй като наскоро се възстанови от коронавирус.

„Не съм се контузил, просто след този тежък вирус малко съм тренирал с отбора и отстъпвах физически. Доста труден мач за целия отбор. На мен още повече заради отсъствието ми. Доста тежко време, каквото за тях такова и за нас“, каза Турицов.