Волейболният „Монтана“ под карантина

Мъжкият волейболен отбор на „Монтана“ е поставен под карантина от РЗИ-Монтана, съобщи треньорът на тима Даниел Пеев. След тестването на целия отбор и щаб стана ясно, че има четири нови положителни случая за COVID-19, два на състезатели и два от треньорското ръководство. Така общият брой на заразените с коронавирус стана шест.

„Поставиха тима ни под карантина до 12 октомври. Първите двама, които дадоха положителни резултати вече са към края на карантинния период, но останалите бяха открити при масовото тестване. Радостното е, че всички прекарват вируса много леко, а някои дори нямат симптоми. Лошото е, че всички сме у дома“, коментира за BGvolleyball.com Даниел Пеев.

„За съжаление това се случва във важен момент, две седмици преди старта на първенството. Ние сме домакини на един от предварителните турнири за определяне на местата в първа и втора осмица на Суперлигата. Затова депозирахме молба до Националната волейболна лига за отлагане на нашия турнир“, каза още треньорът на монтанчани.

За предварителните турнири волейболистите на „Монтана“ са в група с „Марек Юнион Ивкони“ (Дупница), „Славия“ и „Ботев“ (Луковит).