Волейболистката Ева Янева за разкри битката си с рака

Една от най-добрите ни волейболистки и дългогодишен капитан на националния ни отбор Ева Янева разкри подробности за срещата си с коварна болест.

Едва 7 години по-късно Янева сподели как се е справила със страшната диагноза – рак на яйчниците. Волейболистката се разделя с най-голямата си мечта. „Мисълта да нямам деца беше по-страшна от това да изгубя живота си. Защото си казах, че ако утре ме няма, аз няма да страдам. Но ще бъде тежко за близките ми. Не се притеснявах за мен. Но да нямам деца…. Това беше много тежко“, разказа Ева пред NOVA.

През 2013 г. тя носи екипа на японския „Джапан Марвълъс“. Тежка контузия в лакътя я изкарва принудително от терена за 8 месеца. Получава разрешение да се прибере за възстановяване в България, а рутинен преглед в София преобръща живота й.

Изключителен жест към българката прави отборът на сърцето й „Кан“. Френският клуб вярва в оздравяването й и предлага на българката нов договор. Седмици по-късно идва добрата новина. Лекарите съобщават на Ева Янева, че няма нужда от химиотерапия. Ракът е бил капсулован и не е предизвикал разсейки.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share